turbotaprolitnih@i.ua (380) 44 559-38-63, 229-54-61     
  • Українська
  • Русский
  • English
  • 18.02.2014. У Києві відбулася міжнародна конференція по проекту «Попередження кривди літніх людей в Україні»

    Фев 28 , 2014 No Comment Без рубрики

    18 лютого поточного року у Києві відбулася міжнародна конференція, де були презентовані результати дії проекту «Попередження кривди літніх людей в Україні». Цей проект виконували у тісному партнерстві Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні» (ТЛУ) та організація з Великої Британії Age UK. Проект виконувався за фінансування Європейською Комісією в рамках програми EIDHR.
    Конференція викликала неабияку зацікавленість серед державних установ, міжнародних агенцій та неурядових організацій і зібрала разом 101 учасника з 7 країн Європи.

    До участі у виконанні проекту активно долучилися сотні волонтерів похилого віку з ТЛУ, які не лише провели опитування майже півтори тисячі літніх людей, але й започаткували групи з виявлення випадків кривди літніх людей та надання допомоги жертвам.
    Одним з добутків стала розробка корисного інструментарію – створення при органах виконавчої місцевої влади комісій для допомоги літнім людям, які стали жертвами різних видів кривди. Ці комісії об’єднують зусилля представників кількох професійних груп і не коштують державі жодної копійки. Набутий досвід був проаналізований фахівцями з Міністерства Соціальної політики, які рекомендували цю модель до застосування на теренах України. На часі такі комісії вже створені у міських держадміністраціях в Миколаєві, Глухові, Хмельницькому, у кількох районах АР Крим.

    2014-02-28-600x277-photo2