turbotaprolitnih@i.ua (380) 44 559-38-63, 229-54-61     
  • Українська
  • Русский
  • English
  • Дискримінація літніх людей в Ощадбанку

    Гру 22 , 2016 No Comment Захист прав літніх людей

    В офіс ТЛУ звернулась група людей похилого віку із проханням захистити їх від Ощадбанку.

    Як виявилось, при оформленні «Картки Киянина» в Ощадбанку вони отримали пачку паперів, яку їм запропонували підписати. Прочитати текст вони не змогли з певних причин:

    • текст був надрукований занадто дрібно
    • співробітниця банку весь час квапила їх
    • те, що вони змогли прочитати, було не зрозумілим, а розтлумачити зміст запропонованих документів співробітники банку не хотіли, посилаючись на зайнятість.

    Під натиском робітників банку літні люди підписали документи. Вдома, за допомогою лупи та знайомої вони виявили, що окрім документів на «Картку Киянина», вони підписали документи на надання кредиту та страхування. Ані першого, ані другого вони не хотіли.

    В цьому вони вбачали обмеження своїх прав. З повними на те підставами.

    ТЛУ виступила на захист прав та інтересів людей похилого віку. Ми звернулись із листом до керівництва Ощадбанку, копії направили до Верховної Ради, в Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, НБУ, КМДА. Від Ощадбанку, НБУ та Київради отримали відписки, а ось Верховна Рада нас підтримала. За це ми їм щиро вдячні.

    В результаті, разом із Верховною Радою ми домоглись від Ощадбанку обіцянку вжити заходів, на яких ми наполягаємо. Чекаємо виконання обіцянок та додаємо наше листування для ознайомлення.

    лист від 13 жовтня, 2016

    лист від 27 жовтня, 2016

    лист від 31 жовтня, 2016

    лист від 1 листопада, 2016

    лист від 1 грудня, 2016

    лист від 2 грудня, 2016

    лист від 6 грудня, 2016